Логин
Пароль
Регистрация Восстановить пароль
       
В каталоге
В новостях
расширеный поиск
НовостиО насКаталогПоискКак купитьИнсталляцииПрокатСервисАртистыВакансииКонтакты
МЕНЮ КАТАЛОГА
 
ПРОИЗВОДИТЕЛИ
Roland
Hercules
Walden
Behringer
BOSS
Cakewalk
Edirol
Electro-Voice
J&D
Jupiter
Hamer
Numark
Proel
Rodgers
Rotosound
Seiler
Shure
Pearl River
Ritmuller
MAPEX
Black Panther
RCF
Тульская гармонь
B.C.Rich
Michael Kelly
Bugera
Premiere
Hal Leonard
Трембита
Remo
Sennheiser
Vic Firth
Monster
D'Addario
Zildjian
AXL
Levy`s
Gliga
Galli
Die Hard
Kremona
Ernie Ball
Cort
Tanglewood
Hohner
Lag
Yamaha
Crafter
Stagg
Acropolis
Warwick
Casio
Dunlop
Planet Waves
RockBag
Pro-Mark
Maxtone
Evans
Hughes & Kettner
Pioneer
Evolution
Караоке-система
YOUR DAY
EBS
Hiwatt
Тик-Так
Kapok
SoundKing
Fzone
Mooer
RockCable
Kawai
Vintage
EKO
Fernandes
Alhambra
GHS
M-Audio
Doshka
Midas
Turbosound
Klark Teknik
Avolites
Taylor
Dexibell
Alvarez
Zalizo
Sabian
PP Drums
Angel
JHS Hornby
Antoni
Odyssey
Kinsman
Klotz
На нашем сайте вы можете делать покупки в онлайн режиме
  Новости магазина "Тик-Так"

Що потрібно знати при виборі навушників?

Страницы:  1 


Коли в 2001 році Apple почав укомплектовувати свої iPod-и навушниками, любителі музики закинули свої портативні музичні плеєри Walkman та Discman разом із навушниками, які вони використовували, так і народився новий споживчий ринок.

Незабаром люди захотіли кращого звучання від портативних плеєрів і це означало дещо інше, ніж всюдисущі білі навушники. Сьогодні, як пройшло більше десяти років, бурхливе зростання моделей, стилів, функцій і цін може бути величезним. Можна знайти багато різних брендів, кольорів та різні ціни.

Яка справжня відмінність?

Тут можете знайти певну корисну інформацію, яка вам допоможе при виборі.

Подумайте про те, для чого ви їх будете використовувати.

Кожен використовує навушники по різному – для прослуховування музики під час тренування, в автобусі, в поїзді чи літаку, для того, щоб чути мікс на сцені на особистій системі моніторингу або для того, щоб дзвонити та отримувати дзвінки під час прослуховування музики, або аудіо книги. Чим більше функцій ви додаєте (регулятор гучності, різні драйвера, від’єднуваний кабель), тим більше навушники будуть коштувати.

Думаєте їх використовувати кожного дня дорогою на роботу, школу чи в поїзді? Іншим питанням є те наскільки ви акуратні. Чи будете ви їх ставити назад у чохол чи закинете їх у самий низ вашої сумки для тренувань? Хто із вашої сім’ї полюбляє позичати від вас навушники час від часу? (І на скільки акуратними вони звикли бути?).

Обговорення звукової ізоляції

Звукоізолюючі навушники, такі які виробляє Shure, працюють пасивно так як і затички для вух. М'які, податливі вставки щільно прилягають до вуха і фізично блокують потрапляння зовнішнього шуму у вухо. Звукова ізоляція працює у всьому звуковому спектрі і в будь-якому середовищі  без необхідності в батареях. Скажімо, що ви бігун і любите слухати музику під час ранкової пробіжки. Тоді, безпека стає важливим  фактором. Ви можете обрати не звукоізолюючі навушники, вони  дозволять вам чути навколишні звуки - голос людини, шум вуличного руху, сигнали автомобілів або гудки поїзда.

Комфорт як критичний фактор

Для багатьох користувачів, комфорт так само важливий, як і якість звуку. Ви не вставите у вухо щось таке, з чим почуватиметеся незручно. Щоб обрати правильні і зручні навушники потрібно трохи поекспериментувати і трохи терпіння.

Особливо для звукоізолюючих навушників, дуже важливим є підібрати правильні, щоб заблокувати вушний канал. Ось чому виробники упаковують багато різних розмірів і різних стилів вставки із своїми навушниками. Ці набори вставок - як правило, губчаті або силіконові - можуть ефективно блокувати більшість навколишнього звуку. Виробники вторинного ринку (Sensaphonics є одним) також пропонують замовлення підходящих вставок для різних навушників, в тому числі і Shure.



Також питанням особистого смаку є те, де знаходиться кабель. Чи  випадають навушники  під час тренування? Чи мішає кабель сонцезахисним окулярам?

Прямо вниз: Найбільш поширений тип (думайте про навушники, що були до вашого першого iPad), вони мають кабель, який висить прямо вниз. Кабель можна розташувати спереду або ззаду.

За вухо: Забезпечує стабільність для активного використання. Надійне кріплення є однією з причин, чому цей тип кабелю є на професійних навушниках. Кабель можна розташувати спереду або ззаду (винятком є SE112, всі навушники Shure оптимізовані для носіння на вусі).

Якість звучання

Для отримання звуку в навушниках використовуються різні типи і кількості мініатюрних гучномовців, більш відомі в аудіо індустрії як драйвера. Ось кілька міркувань, що відносяться до якості звуку і визначать, що добре для вас:

- Ви слухаєте або працюєте / творите?
- Тип музики який ви слухаєте.
- Інше аудіо обладнання, яке у вас є.

Кількість драйверів

Навушники тільки з одним драйвером на кожній стороні (однодрайверові навушники) можуть відтворювати звук у широкому звуковому діапазоні (зазвичай між 20 Гц і 20 кГц). Так, чому ніхто не бажає використовувати більше одного драйвера? Тому, що існують обмеження на те, що один драйвер може зробити. Ось деякі з них:

- Відносно невелика гучність без спотворень
- Звукова крива (відносні рівні частот від низького до високого) може бути обмежена
- Будь-які зміни повинні бути скореговані за допомогою EQ або іншої обробки.

Для того, щоб обійти обмеження однодрайверових навушників, використовують кілька драйверів з кожної сторони. Спеціальна фільтрація застосовується для подальшого розподілу діапазону частот, дозволяючи одному драйверу  зосередитися тільки на певному діапазоні. Це може підвищити ефективність і загальний рівень звучання. Це мало чим відрізняється від технології, яка використовується у звичайних стерео системах. Вхідний аудіо сигнал розділяється на дві або більше звукові доріжки (залежно від кількості драйверів), і кожна з них оптимізована для конкретного діапазону частоти.

Це не гарантовано, що мульти-драйверові  навушники будуть перевершувати однодрайверові навушники. Насправді, погано спроектовані мульти-драйверові  навушники можуть призвести до аномалії або артефактів в частотній характеристиці, які можуть призвести до незадоволеності слухача.

На додаток до кількості драйверів важливо відзначити схему кросовера в мульти-драйверових навушниках.

Дво- та трисмугові кросовери

Двосмугові кросовери зазвичай розбивають звуковий сигнал на два окремі канали, ВЧ та НЧ. Сигнал ВЧ буде передаватися ВЧ драйвером (їх часто називають "твітер") та НЧ сигнал  буде передаватися НЧ драйвером (часто називають "вуфер"). Частота, на якій розділяються сигнали називається "точкою розділу кросовера", в якій один діапазон закінчується і починається інший. Коли кросовер спроектований належним чином, то звук в результаті може бути більш експансивним з сильнішим басом.

Трисмугові кросовери схожі на двосмугові, але будуть включати ще одну точку перетину, утворюючи три різні діапазони частот: НЧ, СЧ і ВЧ. Трисмугова конфігурація може запропонувати ще більший рівень звуку та кращої якості.

Частотний діапазон

Як і багато інших аудіо продуктів, навушники зазвичай характеризуються частотним діапазоном, який вимірюється в герцах (скорочено "Гц"). Частотний діапазон складається з низьких, середніх і високих частот. Від 20 до 20000 Гц (або 20 кГц) в цілому сприймається як слуховий діапазон частот для людини – отже це є стандарт для більшості навушників.

Зносостійкість

При тому, що навушники бувають компактні, вони також можуть зношуватися. Кабелі обмотуються  навколо наших смартфонів, MP3-програвачів, піддаються всім видам негативних погодних умов. Вони валяються в самому низу наших тренажерних сумок і портфелів. Багато з проблем, пов'язаних з навушниками є результатом пошкоджених кабелів. Тому такі  функції, як від’єднуваний кабель, мульти-довжина і підвищена міцність кабелю є важливі для довговічності ваших навушників.

Підсумки

Чи чуєте ви різницю між вашими навушниками і  навушниками вашого друга за $200? Цей досвід прослуховування може сказати вам, скільки ви повинні витратити грошей. Пам'ятайте також, що форма вушного каналу у кожного різна і кожен сприймає звук по-різному.

Так як навушники майже неможливо  протестувати в магазині, ви можете спробувати інші способи визначити, що краще для вас. Кілька прикладів:

Професійні сайти по аудіо продуктам пропонують роз’яснення і коментарі
Дошки оголошень та інші форуми надають коментарі від реальних клієнтів на продукцію
Протестувати моделі, які мають ваші друзі або колеги.
Давайте розглянемо навушники Shure серії SE, з якими можна ознайомитись детальніше в розділі SE навушники з shure.com.ua:

 
  SE112 SE215 SE315 SE425 SE535 SE846
Драйвери Однодрайверні Однодрайверні Однодрайверні високої чіткості Дводрайверні високої чіткості Тридрайверні високої чіткості Чотиридрайверні високої чіткості
М’які гнучкі вставки x x x x x x
Губчаті вставки   x x x x x
Вставки з потрійним фланцем     x x x x
Від’єднуваний кабель   x x x x x
Регулятор гучності         x x


Страницы:  1 
Личная корзина
Товаров: 0
На сумму: 0 грн.








Клубная карта Тик-Так
Время работы магазина
ОБЗОРЫ И СТАТЬИ
Клавишные и синтезаторы
Звукозаписывающая техника
Дискотечное оборудование
Гитары и гитарная техника
Звукоусиление и сцена
Микрофоны и наушники
Ударные инструменты
Полезные ископаемые
Экскурсии в "Мир Музыкальных Инструментов "Тик-Так"
ПОСЛЕДНИЕ ПУБЛИКАЦИИ
Отчет о встрече с Юрием George Виноградовым
9 апреля встреча с Юрием George Виноградовым!
Отчет о встрече с Серго Чантурия
27 февраля встреча с Серго Чантурия!
«Полезные ископаемые»
Цифровой DJ-микшер Behringer DDM4000 в обзоре TopTenREVIEWS
Активные акустические системы Behringer EUROLIVE NEO
Персональные микшеры Roland M-48 в концерте "The Motown Sound"
Оборудование Roland в музыке группы Ladytron
Cakewalk SONAR X1 в видеоигровой индустрии
207.241.229.212
 
04071. г. Киев

тел. : ;
;
факс: ;
e-mail: [email protected]
     Музыкальный магазин © TIC-TAC 2003-2015 Cimbor.Net
207.241.229.212